Skip to main content
  • HÅLLBARHET

Hållbarhet Vi strävar efter hållbarhet i allt vi gör. När vi planerar och bygger nya bostäder. I kontakten med kunder, medlemmar och partners. Ja, i hela vår verksamhet. Men HSB Göteborg är också en drivande aktör i samhället för att bostadsutvecklingen ska gå åt rätt håll. Läs vår hållbarhetsredovisning!

Läs mer

 

36

Minskade CO2-utsläpp
(sedan basåret 2020), %

 

26,5

Medarbetare med utländsk bakgrund, %

 

0

Fall av visselblåsningar

 

38,35

 Medelvärde energintensitet nyproduktion, kWh/m2

Begagnat byggmaterial
en resurs

Cirkulära lösningar är nödvändiga för att nå de klimatmål som HSB satt upp för nyproduktionen till 2040. Ett viktigt steg på vägen är att skapa en marknad för återbrukat byggmaterial. HSB Göteborg är en av 40 drivande aktörer för att etablera en sådan återbruksmarknad lokalt. 

Läs mer

Andelar i
solcellspark

HSB Göteborg vill medverka till att samhället snabbare ställer om till förnybar energi. I början av året blev HSB Göteborg delägare i HSB Södermanlands solcellspark i Strängnäs, som är den näst största i Sverige. Målet med satsningen är att försörja alla HSB Göteborgs hyresfastigheter med förnybar el. 

Läs mer

HSB Göteborg stöttar
Klimatkontraktet

Tillsammans med flera stora medlemsägda organisationer står HSB Göteborg bakom Göteborgs Stads Klimatkontrakt 2030, vars syfte är att Göteborg ska bli en av EU:s 100 klimatneutrala städer till 2030. ”För oss är det självklart att stödja initiativet”, säger Lizz Wiklund, hållbarhetschef HSB Göteborg. 

Läs mer

Hållbarhetspriset
”Den hållbara idén”

Årets pristagare av ”Den hållbara idén” är brf Lindegården i Floda, som får priset för sin genomtänkta plan att förvandla stora gräsytor till slåtteräng och blommande träd- och fruktodlingar. Här finns alla förutsättningar för att också den sociala gemenskapen ska frodas. 

Läs mer