Skip to main content
  • HÅLLBARHET

Hållbarhet Hållbarhet är en viktig del av det goda boendet. Hur vi bygger våra bostäder påverkar miljön och får stor betydelse för människors hälsa och välbefinnande. Hållbarhetstanken genomsyrar hela HSB Göteborgs organisation och verksamhet – i mötet med kunder, medlemmar och partners. Läs vår hållbarhetsredovisning!

Läs mer

 

43,1 k

Totalt klimatavtryck i ton CO2e

 

25,1

Medarbetare med utländsk bakgrund, %

 

0

Fall av visselblåsningar

 

53,2

 Medelvärde energiintensitet nyproduktion, kWh/m2

Hälsan och vårt boende

Vårt sociala nätverk samt hur och var vi bor påverkar hur fysiskt aktiva vi är. Det berättade Mats Börjesson, Centrum för livsstilsintervention vid Östra sjukhuset, under den föreläsning och panelsamtal som HSB Göteborg anordnade den 25 april (inslaget börjar vid 22:35).

Se film

Studiestöd i Biskopsgården

Sedan våren 2023 är HSB Göteborg med och stöttar Göteborgs Stadsmissions studiestöd på en skola i Biskopsgården. Två gånger i veckan får elever i årskurs 5 och 6 hjälp med studierna efter skoldagens slut. HSB Göteborg, som har ett antal brf:er i området, bidrar med volontärer i verksamheten.

Läs mer

Solceller och bergvärme
– en lyckad kombination

Med en smart energilösning sparar HSB brf Måsängen i Partille flera hundratusen kronor varje år i uppvärmningskostnader. Idén att kombinera hybridsolceller med bergvärme har gjort föreningen självförsörjande på värme. De har dessutom tilldelats HSB Göteborgs pris ”Den hållbara idén”.

Läs mer

Ambitiös miljöpolicy i
HSB Brf Delsjövägen

Att satsa målmedvetet på miljön lönar sig på flera sätt. Det visar HSB brf Delsjövägen som började göra investeringar för att spara energi och därmed pengar, för fyra år sedan. Initiativet har utvecklats till en miljöpolicy i hela verksamheten och förbättrat föreningens ekonomi.

Läs mer